Lucass napisał(a):Obawiam się, że klima w tym modelu wyklucza pompę mechaniczną.
Tak , jeżeli jest klima niem wspomagnia na pasek
Ja osobiscie mam zalozona orginalnie pompe elektryczna , ale myslalem nad przelozeniem na pasek , ale zrezygnowalem , potrzeba wymienic cale mocowanie (łape) alternatora i pompy/sprezarki...
W wersji z wspomaganiem elek. alternator i sprezarka klimy są calkiem inaczej usytuowane jak w wersji z wspomaganiem na pasek , bo zamiast sprezarki jest wlozona pompa wspomagania ale w innym miejscu blizej pompy wody a alternator jest przesuniety... pasek prawdopodobnie tez jest inny , ja zmienialem maglownice bo mi ciekla to kosztowalo mnie 250 zł , miałem padniety silnik pompy wspomagania elektrycznej to dorwalem lekkko uszkodzony za 100zł z cala pompa , przetoczyłem u kolegi wirnik wszystko ladnie wymylem wyczyscilem , pozaklejalem silikonem i farba i narazie jesst w miare , ok ale czasami chyba sie szczotka jedna zawiesza
Mam druga pompe dobra na stanie , bez silnika , ale niestety niesprzedam bo lezy na zapas na wlasne potrzeby , zakuwalem tez przewody a raczej ich cześć bo ciekły ale teraz jest ok... w przewodzie wychadzacym od samej pomy jest taka blaszka która tlumi tzw efekt pszczółki , jakby tego niebylo to by bylo takie głópie brzeczenie w czasie jazdy ,ten goscio co mi zakuwal przewody mial juz pare takich przypadków i powiedzial mi o takin problemie tego brzenczenia , ponoc jest to denerwujace szczegolnie wtrasie

Szczeze mówiąc to problem jest dosyc spory bo mosisz kupić dobra pompe wspomagania elektryczna , magiel , oraz przewody...
PS , na alegro sa rozne typy silnikow DTI do kangoo , niektóre wystepuja z mocowaniem do sprezarki a niektóre z wspomaganiem na pasek , zobaczysz roznice jak sie dobrze przyjrzesz

Przemo1 napisał(a):jeszcze jedno pytanie. W kangoo 1.5 dci po lifcie jest takie samo wspomaganie jak w DTI z 2002r??? ewentualnie z jakich modeli podejdzie?
Myśle ze kazda pompa wystepujaca przed liftem powinna byc taka sama niezaleznie jaki jest silnik auta , nie wiem jaka pompa wystepuje po lifcie , ale byc moze jest taka sama

takze chyba bedzie pasowac kazda przed liftem i moze wszystkie po lifcie

, nie jestem pewien tego , byc moze ktoś sie wypowie na ten temat

skocznie pozdrawiam

skoczek 02r. 1.9 DTI 80km (KC0U)
KOD SILNIKA: F9Q 780 (sprzedany 12.11.2018) daleko nie poszedł... 7.5 roku jazdy XD szkoda było sprzedac ( 340kkm nalatane , jezdził bym dalej bo silniczek jak dzwon , ale buda i elektryka to szkoda gadać...
VW lt 35 2.5 TDI 109km 02r blaszak

Vw t5 2.0 CR 102 km 2011r
audi a4 b6 1.6 benzynka 02r...