Dioda uszkodzenia elektroniki

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: Witam ponownie

Postprzez PanKot wtorek, 29 listopada 2005, 15:37

ties napisał(a):Cześć,
Uff już posprawdzane. Branio miał rację - słaby akumulator niestety kangury z akumulatorem 36Ah w mieście to totalna pomyłka :? muszę zmienić na większy. :wink:
ties

Mam niewiele większy bo 40Ah i działa.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Re: Witam ponownie

Postprzez branio wtorek, 29 listopada 2005, 15:51

PanKot napisał(a):Mam niewiele większy bo 40Ah i działa.

Tak,ale Ty masz 8,a On 16 do pchania :lol: :lol: :lol:
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez zuwik wtorek, 29 listopada 2005, 19:59

Ties a prąd ładowania sprawdziłeś? :idea:
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Ano

Postprzez ties środa, 30 listopada 2005, 19:34

zuwik napisał(a):Ties a prąd ładowania sprawdziłeś? :idea:

Witam,
a sprawdziłem i chyba jest OK bo napięcie na all off jest 14,7 przy włączonych światłach 14,6.

A czy ktoś mi wyjaśni z czym właściwie sprzężona jest ta kontrolka uszkodzenia elektroniki :?:

dzięki
ties
ties
żółty torbacz Oasis
kopyto 1,2
oba boki odsuwane
tylnie skrzydło
ties
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez zuwik środa, 30 listopada 2005, 20:15

Zabrzmi może głupio, ale powinno być w standardowej instrukcji obsługi :)
Obrazek
zuwik
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Hey

Postprzez ties środa, 30 listopada 2005, 21:28

zuwik napisał(a):Zabrzmi może głupio, ale powinno być w standardowej instrukcji obsługi :)

W standardowej instrukcji obsługi jest napisane (przynajmniej w tej którą posiadam) że to dida uszkodzenia elektroniki (trochę mało nie :? ). Aha skłamałbym oczywiście jest jeszcze skontaktuj się z serwisem :wink:

Pozdro
ties
ties
żółty torbacz Oasis
kopyto 1,2
oba boki odsuwane
tylnie skrzydło
ties
Kangoorzątko
Kangoorzątko

A może ....

Postprzez ties czwartek, 1 grudnia 2005, 08:10

Witam,

a może z tą kontrolką ....... słuchajcie, to problem słabego jakościowo paliwa, bo od pewnego czasu tankuję na stacji przy Auchanie ze względów finansowych :oops: Przypominam że usterka z kontrolki znika po przegazowaniu auta wię może na tej stacji to mają syf w zbiornikach. Sprawdzę tankując na BP i napiszę czy są jakieś zmiany. :wink:
ties
ties
żółty torbacz Oasis
kopyto 1,2
oba boki odsuwane
tylnie skrzydło
ties
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: A może ....

Postprzez ties czwartek, 1 grudnia 2005, 19:17

ties napisał(a):Witam,

a może z tą kontrolką ....... słuchajcie, to problem słabego jakościowo paliwa, bo od pewnego czasu tankuję na stacji przy Auchanie ze względów finansowych :oops: Przypominam że usterka z kontrolki znika po przegazowaniu auta wię może na tej stacji to mają syf w zbiornikach. Sprawdzę tankując na BP i napiszę czy są jakieś zmiany. :wink:
ties

:evil: :evil: :evil: :evil:

Dziś już chyba wszystko jasne. Zatankowałem na pusty żełądek kangoora Eurosuper95 na BP i auto zaczęło się zachowywać jak ręką odjął. Światła, radio, ogrzewanie max przez cały dzień i nic - czyli tak jak być powinno - bez żadnych przerwań i dziwnych zachowań na wolnych obrotach. Uwaga etylinowe kangoory !!!! wodopój przy Auchanie na Woli może odpić się czkawką, a właściwie zadyszką !!! :twisted:

ties
ties
żółty torbacz Oasis
kopyto 1,2
oba boki odsuwane
tylnie skrzydło
ties
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez iruloid wtorek, 6 grudnia 2005, 01:01

ties obawiam się że poruszyłeś coś(przy sprawdzaniu) co powodowało tą usterkę.Na pewno nie jest to wina akumulatora ani też złego jakościowo paliwa.Ja ze swoją usterką jeszcze się nie uporałem ale też nie podszedłem do niej na poważnie.Akumulator mam 60 Ah a palifffko tankuję gdzie popadnie nie mniej jednak nie tankuję na małych stacyjkach więc uważam że jego jakość jest dobra.Skłaniał bym się w stronę sugesti PanaKota o zabrudzonych stykach wybróbuję to dam znać :D
iruloid
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Spróbuj tego, mam zamiar sam spróbować

Postprzez ties wtorek, 6 grudnia 2005, 10:29

iruloid napisał(a):ties obawiam się że poruszyłeś coś(przy sprawdzaniu) co powodowało tą usterkę.Na pewno nie jest to wina akumulatora ani też złego jakościowo paliwa.Ja ze swoją usterką jeszcze się nie uporałem ale też nie podszedłem do niej na poważnie.Akumulator mam 60 Ah a palifffko tankuję gdzie popadnie nie mniej jednak nie tankuję na małych stacyjkach więc uważam że jego jakość jest dobra.Skłaniał bym się w stronę sugesti PanaKota o zabrudzonych stykach wybróbuję to dam znać :D

Witam,

dzięki za odpowiedź. Fachman coprawda od innej marki aut stwierdził, że dioda ta sygnalizuje nienormalną prace wtrysku paliwa. Jednocześnie stwierdził, że możliwe jest zanieczyszczenie wtrysku przez słabą wahę. Teraz jeżdżę na paliwie BP i problemu nie było tzn. raz na chwilkę się zapaliła i zgasła po przegazowaniu. Fachman stwierdził natomiast że powinienem w serwisie przeczyścić wtrysk lub użyć preparatu (mniejsza skuteczność) do paliwa i wymienić świeczki - powinno być po problemie.
:)
Dzięki
ties
żółty torbacz Oasis
kopyto 1,2
oba boki odsuwane
tylnie skrzydło
ties
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Pytam