STUKI W PRZEDNIM ZAWIESZENIU

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

STUKI W PRZEDNIM ZAWIESZENIU

Postprzez ROCHU wtorek, 25 kwietnia 2006, 13:20

MAM KANGOO 1,2 16V 120YTS.POJAWIŁY SIĘ GŁOŚNE STUKI W PRZEDNIM ZAWIESZENIU Z PRAWEJ STRONY.ZMIENIŁEM KOŃCÓWKI DRĄŻKÓW I SWORZNIE ZWROTNIC ,BYŁY STRASZNE LUZY,STUKANIE NIE USTĄPIŁO.PRZEWAŻNIE NA NIERÓWNOŚCIACH GDY KOŁO WPADA,SŁYCHAĆ JAKBY KTOŚ MŁOTEM UDERZAŁ.PRZY MAKSYMALNIE SKRĘCONYCH KOŁACH JADĄC W PRZÓD ŁUB W TYŁ WYDAJE SIĘ JAKBY KOŁA CHCIAŁY SIĘ ROZJECHAĆ.NA STACJI DIAGNOSTYCZNEJ SPRAWDZIŁEM AMORKI,SPRAWNE,ŻADNYCH LUZÓW NIE STWIERDZONO,CZY KTOŚ WIE O CO CHODZI?
ROCHU
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez misiek288 wtorek, 25 kwietnia 2006, 14:02

przeguby :?: :?:
misiek288
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez branio wtorek, 25 kwietnia 2006, 16:35

Łączniki stabilizatora :?: :?:
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez alpol czwartek, 27 kwietnia 2006, 08:58

Witam. U mnie silnik 1.4 99 rok podobne stuki wydawała maglownica ale to stwierdzili mi niestety dopiero nie na stacji autoryzowanej. Udało mi się było wtedy 40 tys km że za maglownicę zapłaciło Renault za robotę ja. Po wymianie i przejechaniu 26 tys km czyli razem 66 zaczęła cieknąć ale nie stuka. Inny przypadek to urwana śruba drążka stabilizatora której też w serwisie nie znaleźli. Pozdrawiam i wytrwałości. Krzysztof.
alpol
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Re: STUKI W PRZEDNIM ZAWIESZENIU

Postprzez KiK czwartek, 27 kwietnia 2006, 10:16

ROCHU napisał(a):...CZY KTOŚ WIE O CO CHODZI?

Przyznaję, że ja nie wiem :D Ale dwie sprawy- po pierwsze nie krzycz. Pisanie duzymy literami wyraża krzyk w internecie :) Po drugie zapraszam do Jestem tu nowy napisz nam coś o sobie i o torbaczu. Co i jak robi, czy służy jako osobowy czy ciężarowy. Skąd jesteś itp. Wtedy nawet jeżeli nie trafimy z odpowiedzią w Twój problem to może będziemy w stanie polecić Ci dobry i sprawdzony warsztat gdzie zlokalizują Ci usterkę i naprawią torbacza. 8)

Kuba

PS: alpol ty też możesz zawitać pod podany adres ;)
www.pomozlence.pl/aukcja.html
Czarny XX Super Blackbird '01
Granatowy C8 2,2 '03
Czerwony Kangoorek 1,4 `99 ... już ex
KiK
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!
Łubu dubu, łubu dubu, niech nam żyje Prezes i jego Pomocnik naszego klubu, NIEEECH ŻYYYJEEE NAM!

Postprzez PanKot czwartek, 27 kwietnia 2006, 16:23

U mnie stuka maglownica.
Amorki wymieniałem, tuleje w wahaczach również
więc już tylko mi maglownica została do regeneracji.
Podobno ta regeneracja polega na wymianie
jakiś tulejek teflonowych - i po krzyku.
Szukam warsztatu regenerującego maglownice.
1,2;RN;60KM; żółty'98; tył-drzwi, CB-Alan-101, alu15", wersja sportowa (trampki w bagażniku).
MB 123 230CE 1984r.
PanKot
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez lam3r czwartek, 27 kwietnia 2006, 17:33

No proszę, mnie też coś tak stuka. Dzisiaj nie wyrobiłem i pojechałem do znajomego mechaniora. Wcześniej byłem "na rolkach" i nic się nie doszukali. W każdym razie ten kumpel stwierdził luzy na PRAWYM drążku kierownicy. Mnie to wiele nie mówi... a już magłownica tym bardziej. Ja mam dopiero przejechane 25 000, więc jest pokurdenerwowany i jutro się będę naprzykrzał u tfuNawrotatfu:-)
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
http://www.vigowroclaw.pl
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez lam3r czwartek, 27 kwietnia 2006, 17:53

Sorry za dodatkowy post ale mam update. Umówiony z serwisem jestem dopiero na 11.05.2006 na 8:00:-)
Przed chwilą zrobiłem mały test, poruszałem prawym kołem i poczułem luz oraz usłyszałem lekki stuk! W lewym kole nie ma tego problemu...
Bye
--
lam3r - iphone 12 mini user last used Kangoo Privilege 1.5 DCi 105KM av ~6,6 L/100km -> now using Hyundai Kona Premium 1.6 177KM 7DCT 4WD av ~9,8 L/100km
"This is the French-est car on sale. It should come with chickens and garlic bulbs as standard equipment."
nie tankuję na PutOil
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez branio czwartek, 27 kwietnia 2006, 20:19

Myślę że w waszych przypadkach wystarczy wymienić końcówki drążków kierowniczych.
Can go. Kangoo
Zahaczony kłapacz z Junkersem
branio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez lam3r piątek, 28 kwietnia 2006, 07:20

No nie wiem (ale ja się nie znam na autach). W każdym razie, po przeczytaniu tych postów zadzwoniłem do osoby która zdiagnozowała iż to drążek i przeczytałem je. Zaprzeczył iż to może byc sama końcówka bądź maglownica. Poza tym kolega w pierwszym poście wyraźnie napisał, że wymiana końcówek nie przyniosła rezultatu.
Mnie tam zręsztą wsio ryba co stuka. Bardziej irytuje mnie, że auto ma 25 000 a już wymieniano osłonę na przegubie (przy około 15 000), linkę sprzęgła (około 20 000). Z trzaskami w kierownicy, nad górna półką itp. byłem już w serwisie SIEDEM razy!
Szef ma Renault Megane Combi (też z salonu) i tam jest to samo. Auto ma 80 000, a naprawy były już cztery. Przed świętam grudniowymi samochód stał w serwisie DWA tygodnie, bo silnik gasł i nie wiedzieli dlaczego. Ostatnio padł jakiś reduktor (albo inne cholerstwo) przy ośce i serwis za część zaśpiewał 2400 do tego robocizna:-) Zrobił nam to znajomy i nakazał "szybkie pozbycie się złoma, bo tu zaczyna się sypanie". Cała firma ma zakaz proponowania samochodow rzeczonego producenta pod groźbą zwolnienia z pracy:-) Dodam, że auta bierzemy w leasing, sprzedajemy po spłaceniu i od nowa...:-)
Bye
--
nie tankuję na PutOil
lam3r
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Następna strona

Powrót do Pytam