zapalanie

Pytam, bo nie wiem jak coś zrobić

Re: zapalanie

Postprzez Lolek piątek, 18 lipca 2008, 20:56

też mam/miałem taki problem..
MASĘ Rzeczy wymieniłem..i sie "pozmniejszało:..

Ostatni "trop" prowadzi do ukł. podciśnieniowego silnika, i filtra oparów benzyny..
Silnik jest zalewany paliwem:
ja mogłem 10x kręcić, albo wciskać za pierwszym razem gaz, i po przekroczeniu 50% zaczynało sie coś dziać..
na gazie wciśniętym 75%(stopniowo się odpalał)..
.. nawet za pierwszym razem..

może być też przekaźnik.
koło akumulatora jest skrzynka, może nie kontaktować../
silniczek krokowy, czujnik temp.powietrza..
..
wtryskiwacz może lać""..
Może być Immo.. trzeba sprawdzić(kontrolka na desce rozdz jeżeli mryga, znaczy sie że immobilizer sie nie wyłączył;-kluczyk zepsuty)...

A czy dusi się Tobie w jakimkolwiek zakresie "jazdy", obrotów?
U Mnie miewał różne fazy, na ciepłym, na zimnym, podczas przyspieszania..
szarpało nim..

UDUSZĘĘĘĘ !!! :evil:
Za odgrzebywanie wątków z epoki prekambryjnskiej będzie ostrzeżenie!
A Twój problem już znamyyyy...(admin/mod)
Lolek
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez rafalm1978 piątek, 18 lipca 2008, 23:32

UDUSZĘĘĘĘ !!! :evil:
Za odgrzebywanie wątków z epoki prekambryjnskiej będzie ostrzeżenie!
A Twój problem już znamyyyy...(admin/mod)

Na szubienicę z nim :!: :!:
niebieski 1.2 8V RTE 2000r 282kkm LPG SEKWENCJA STAG300 -był
czerwony 2008 1,2 16V LPG - jest , a do pomocy SANDERO 2013 oraz LODGY 2017
rafalm1978
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez Lolek sobota, 19 lipca 2008, 10:43

ok..
ja to dla potomnych..

bo jak niema konkretnych rozwiązań 100%, i wątpliwości, to ludzie szukają..
a te "stare" problemy SĄ aktualne tak długo jak ludzie jeżdżą kangurami z tej epoki, to maja DOKŁADNIE TE SAME problemy

..a wiadomo jak bardzo potrafią takie problemy odebrać chęć do życia.... Tak?, czy urodziliśmy się pod szczęśliwą gwiazdą..? :-)

Serdecznie pozdrawiam wszystkich szukających..
;-)

Zauważ jednak, że Twój post nie wnosi do tematu niczego konkretnego. Same domysły i przypuszczenia, skądinąd bardzo ogólnikowe. Daj sobie spokój z tymi wykopkami. Tyle jest świeżych tematów do rozczesania :) (admin/mod)
Lolek
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Lolek sobota, 19 lipca 2008, 11:03

I Czy lepiej że bym zakładał NOWY wątek, jezlei mam wlaśnie teraz taki problem..?,

wydaje mi sie że NIE,

..Że produkowanie NOWYCH wątków o IDENTYCZNYCH tytułach JEST robieniem bałaganu, i zamieszania..
a tak wszystko jest "pod jednym tematem", a jak ktoś ma problem, i nie chce D. zawracać innym ludziom i rozpoczynać nowych dyskusji.. to SZUKA.

To jest właśnie to co przez ostatni tydzień robiłem SZUKAŁEM i NIE ZNALAZŁEM rozwiązania..
większość postów kończy sie "Na środku pola, i ani updateów ludzie nie piszą, co się okazało, jak skończyło..
czyli tylko strata czasu dla kogoś kto musi takich postów przejrzeć 200, i tylko 4, 5 z nich JEST zakończone, z rozwiązaniem..
..a tak przynajmniej szukający z identycznym problemem mają dodatkowych pomysłów kilka..

I uważam że to nie jest "archeologiczny problem, jeżeli od 1,5 roku z nim walczę../

A z tego co widzę pan z "diabełkiem" w poprzednim poście rafalm1978 problemów raczej mechanicznych z zepsutym samochodem niema, jedynie udziela się ostatnimi czasami na forach/wątkach: relaksik, spotkania, i montowanie kanapy w kangoorze ;-);-)
Ja jestem z tych co nie wymyślają sobie problemów technicznych, lecz są na nie zmuszeni..

Świetna rzecz takie forum..
ale po przejrzeniu wszystkich postów na waszym forum dot.mojego problemu szukam i gdzie indziej.
wydaje sie że na francuskich.pl też jest solidna baza dla użytkowników kangoora odn.silnikowych problemów... i więcej zakończonych postów z sukcesem na końcu..
może tam ludzie sie nie boją że dostaną po łapach za podsuwanie pomysłów, i pomaganie innym..?
;-))

Pozdrawiam.
Lolek
Kangoorzątko
Kangoorzątko

Postprzez Wiz sobota, 19 lipca 2008, 11:47

Zapowiada sie ciekawa dyskusja :D
ANTYKLUBOWICZ
STOPER DROGOWY :D
smoke tires not drugs
Aktualnie czerwone Clio 3 ph 1, choć wole żony niebieskie Clio 4 GT :)

Wiz
Użytkownik zbananowany

Postprzez Lucass sobota, 19 lipca 2008, 12:00

Dobra!
Udało Ci się!
:evil:

Szanowny Kolego!
Po pierwsze na samej górze, na stronie głównej forum jest coś takiego jak Regulamin.
Zapoznaj się i stosuj.

Po drugie napisałeś kilkanaście postów, z których połowa to opis Twoich problemów bez podania żadnego konkretnego rozwiązania, a jedynie wyliczanie kolejnych, prawdopodobnych mniej lub bardziej, powodów. Dlatego uważam, że lepiej byłoby gdybyś założył nowy wątek albo dopisał się w jednym z istniejących, a nie powielał je i zmuszał (choćby mnie - z urzędu) do czytania po kilka razy praktycznie tego samego.
Druga połowa postów również nie daje żadnych rozwiązań, a jedynie domysły, które w takiej lub innej formie i treści występowały w tym czy innych wątkach o podobnym temacie,pisanych przez innych userów.

Nie ma update`ów? A no nie ma, bo większość pytających wpada tu tylko w potrzebie, często nagłej i ich jedynym celem jest wyłącznie uzyskanie rozwiązania, a nie działanie forum. Ale nie miej o to do nas pretensji, bo nie jesteśmy nikogo w stanie zmusić do napisania czy nasze rady pomogły. Ale jeśli dla Ciebie stratą jest wyłowienie spośród 200 postów 4, 5-ciu wartościowych, to po prostu nie czytaj.

Chwała tym, którzy udzielają się w wątkach "spotowych". Dzięki nim Klub nie jest tylko zbieraniną schowanych za loginem, siejących ferment "znafcuf" i "fafofcuf" ale żywych ludzi, którzy oprócz tego, że starają się czasem pomóc sobie i innym, chcą się też z nimi spotykać w realu.
Bo KKP to nie tylko forum techniczne! Ludzie się rejestrują nie tylko mając problemy ale po prostu dlatego, że skoczek to dla nich FUN.
Jeżeli nasze forum Ci nie odpowiada z tych czy innych względów albo znalazłeś lepsze to ...

Komuś dawno temu już o tym pisałem ale powtórzę.
Nikt nie lubi, jak nowy gość wchodzi na imprezę i zaczyna od krytyki sukienki pani domu, po czym przechodzi do przestawiania mebli w salonie.
Więc nie dziw się naszej reakcji. A tak BTW, to nie podsunąłeś jeszcze żadnego pomysłu ani nikomu konkretnie jeszcze nie pomogłeś. Przynajmniej na razie. A po łapkach Ci się należało.
BTW 2 Twój problem wydaje mi się o wiele bardziej złożony niż chciało by Ci się wydawać. Przyznaję, że nie miałem czasu dokładnie przeanalizować objawów bo miałem urobek z całego tygodnia do przeczytania ale jeśli jakieś elementy plastikowe się stopiły, a w kolektorze stoi paliwo, to nie jest to kwestia wymiany czujnika czy innego prostego elementu. I nie oczekuj, że ktoś przez internet poda Ci gotowe rozwiązanie. To wymaga obejrzenia silnika, rozebrania go i sprawdzenia parametrów itd.
Gdybyś, zamiast się ciskać, w swoim profilu podał nazwę miejscowości, w której mieszkasz, może ktoś z klubowiczów mógłby Ci pomóc osobiście lub wskazać dobrego i sprawdzonego mechanika.
Gdyby leczenie przez internet było możliwe, lekarze już dawno zrezygnowaliby z wizyt pacjentów w gabinetach.

Wiz widzę Cię :twisted:
;)
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez mumin poniedziałek, 21 lipca 2008, 06:11

Takie objawy miałem do nie dawna. Czasami zapalł a czasami nie. Trzeba było kręcić i już. Jednego dnia poprostu nie zapalił w ogóle.
Wystarczyło czyszczenie czujnika położenia wału. A z racji, że w 1,2 16V jest problem z dostępem do ww, ustrojstwa zlałem go preparatem o nazwie kontakt. Teraz od 4 m-cy narazie mam spokój.
Oby tak dalej.
PoZdRo MuMiN Obrazek

SILESIA Bus4Rent - Wypożyczalnia busów 9-cio osobowych

Szkolenia i doradztwo w zakresie BHP
WYPOŻYCZALNIA BUSÓW 9-CIO OSOBOWYCH
mumin
Kangooekspert
Kangooekspert

Postprzez siwy261976 poniedziałek, 21 lipca 2008, 09:29

czujnik położenia wału, wymontować to az 2 śruby, sprawdzić czy nie ma pęknięć, zaolejenia itd, w razie czego zalakierować spec. lakierem by nie dostawała sie wilgoć(istotne przy silniku który chwile stoi) nie ma co dywagować dalej bo wg mnie to 85% pewności że to rozwiąże problem :P
ObrazekObrazek
siwy , Szczecin, Kangoo 1,4 RN 1999r. bordo - metalic :) zahaczony
siwy261976
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez ticky poniedziałek, 21 lipca 2008, 21:36

To i ja się dołączę.
Na 100 % czujnik położenia wału. Mechanik (z reno) powiedział, że dzieje to się po jakimś w dużej ilości torbaczy. Jest jakiś sposób, aby się tego problemu pozbyć. Jednak w "moim" Kangoorze było to dosyć dawno robione i nie pamiętam dokładnie, co zrobił mechanik. Jedyne co mi się utrwaliło to, że wymontował ten czujnik i coś lutowywał. Przykro mi, tylko tyle. Myślę, że jak dorwiecie jakiegoś doświadczonego mechanika z reno to z pewnością będzie wiedział, co zrobić. Od ok. 2 lat nic się nie dzieje z zapalaniem.
pozdrawiam.
Renault Kangoo I ph1 99' 1,4 332 000 km
Renault Kangoo II 08' 1,5 dCi 105 KM 111 000 km
Toyota Avensis 04' 1,8 129 KM 36 500
Honda Shadow VT 1100 ;)
ticky
Kangoojunior
Kangoojunior

Postprzez Fok3r wtorek, 29 lipca 2008, 18:22

a czy ten czujnik położenia wału to impulsator ?? :) :oops:
Fok3r