Jeśli chodzi o maglownice to koszt regeneracji , bynajmniej w moim przypadku wyniósł 350zł z racji posiadania wspomagania , co do oceny stanu maglownicy wystarczy przegląd na stacji diagnostycznej i zaraz będziesz wiedział (koszt takiego przeglądu to góra 20zł ) no i musisz się liczyć z tym , że jakikolwiek luz w układzie kierowniczym będzie przenosił się na kolejne elementy i w wyniku tego będzie do wymiany wszystko , ja jeździłem jakiś czas z wybitymi drążkami i w efekcie skończyło się na generalnym remoncie całego układu kierowniczego-- drążki, gałki i maglownica + zbieżność . koszt remonty wyniósł koło 1000zł ofc bez robocizny bo robiłem go ze szwagrem

.
Pierwszym objawem uszkodzenia maglownicy jest ubywający płyn w zbiorniczku wspomagania i głośniejsza praca pompy od wspomagania .
Dodam jeszcze , że koszt robocizny wymiany maglownicy będzie zależał od rodzaju posiadanego silnika , ja mam d7f wiec miejsca jest tyle ze spokojnie wyciągłem ją od strony lewego koła ,ale w przypadku innych silników już nie będzie tak łatwo.