Pomysł na Zlot 2010

Informacje na temat organizacji i przebiegu Zlotów Ogólnopolskich KKP

Re: Pomysł na Zlot 2010

Postprzez Masaccio wtorek, 16 lutego 2010, 20:53

jas napisał(a): na Dzień Kobiet może być już obgadywana sprawa jak będzie naklejka wyglądać zlotowa ... bo reszta juz zaklepana bedzie :idea:

takie tempo :mrgreen:

jas

Projekt naklejki już jest :) :lol:
Masaccio
Kangoomaniak
Kangoomaniak

Postprzez jas wtorek, 16 lutego 2010, 21:28

Masaccio napisał(a):
jas napisał(a): na Dzień Kobiet może być już obgadywana sprawa jak będzie naklejka wyglądać zlotowa ... bo reszta juz zaklepana bedzie :idea:

takie tempo :mrgreen:

jas

Projekt naklejki już jest :) :lol:

a nie mówiłem :lol:

jas
Ostatnio edytowano wtorek, 16 lutego 2010, 21:30 przez jas, łącznie edytowano 1 raz
jas
II Vice Kangoomistrz 2008
II Vice Kangoomistrz 2008

Postprzez salfredo wtorek, 16 lutego 2010, 21:29

To zostało nam jeszcze ustalic menu na GRILA i jakie soki :lol: :lol: :lol: :lol: bierzemy :lol: :lol: :lol:
POZDRAWIAM TOMEK
salfredo
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez czART wtorek, 16 lutego 2010, 23:19

Fajnie, że temat żyje... Zajrzałem na chwilkę a tu - całe tabuny wpisów. To się odniosę :D
Tak, Maćkowa atrakcja byłaby BALDZO fajna :D - liczę na to.
Z rezerwacją i opłacaniem każdego samemu za siebie to jestem jak najbardziej "za", dopytam tylko jeszcze właścicieli jak sobie wyobrażają "rezerwację" miejsc w takim wariancie. A będę rozmawiał pod koniec tygodnia, bo mam dostać mailem propozycje "Atrakcji" wraz z cenami :D

Nie ukrywam, że na początku myślałem raczej o tym, żeby zebrać zgłoszenia, ustalić ile osób (a więc i kasy :D) będzie i w tej kwocie się poruszać. Oczywiście wpłaty wyłącznie zaliczkowo, a dopłata na miejscu. Taki sposób dałby więcej pewności, a także możliwości w staraniu się o ew. sponsoring - chociaż nie chcę chwalić dnia przed zachodem...

Proponuję więc może, aby tak do końca lutego i początku marca chętni wstępnie deklarowali. Potem (schemat podobnie jak z koszulkami Lucass ;) ) ustalimy wpisowe i działamy. A na ósmego marca mamy wszystko jasne i zaklepane. :D

To jak robimy?

czART :twisted:
BYŁO:
Zielony(?) Kaleido - ofcorz 1.2 (75KM) :D 2004r. :D Oklejony jakoś od 10.2009r.
JEST:
...........................................................................................................................................
Jak komuś nie przywalisz to Ci wejdzie na głowę... Obrazek
czART
KangooczART
KangooczART

Postprzez Lucass środa, 17 lutego 2010, 09:20

Rezerwacja mogłaby się odbywać na hasło Klub Kangoo. Ten wariant już przerabialiśmy. Nie wiem ile i jakich tam mają miejsc, ale my zawsze stosowaliśmy zasadę "kto pierwszy ten lepszy". I oczywiście zdawaliśmy sobie sprawę, że tego typu ośrodki prowadzą normalną działalność i przyjmują też innych gości. Po prostu - jeśli ktoś się spóźni z rezerwacją, będzie musiał się zaopatrzyć w namiot i śpiwór ;)
Z tego co pamiętam, zbieraliśmy kasę ok 2 tygodnie przed zlotem ale w całości. Zaliczka będzie jak najbardziej Ok, ale trzeba być przygotowanym, że w takim układzie część osób się nie zdeklaruje nie będąc pewnymi w 100% czy uda się im się przyjechać.
Jeszcze jedno. Ponieważ nocleg wyniesie 40 zł/dobę (dobrze zrozumiałem?) a np w Krzyczkach ceny noclegów były trochę ;) wyższe, to myślę, że spokojnie możemy podnieść wysokość wpisowego. O ile - to już kwestia do ustalenia.
I myślę, że dobrym zwyczajem byłoby utrzymać dużą obniżkę dla dzieci 12-18 i darmochę dla maluchów <12

I jeszcze jedno - deklaracje złożone nawet do końca marca mogą mieć żadne przełożenie na faktyczną ilość załóg na zlocie.
Ten temat już też mamy przerobiony. Im bliżej zlotu tym chętnych mniej. Tak już po prostu jest i koniec. Stara gwardia zwykle się nie wycofuje bez naprawdę ważnych powodów, ale młode wilczki... ;) :lol:
Myślę że orientacyjnie licz na ~17 załóg.
Chociaż może w tym roku pobijemy znów rekord :roll:
Mam dobre przeczucia ;) :D
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Zapraszam na http://www.wedrowki.com
Lucass
Kangoomistrz 2012, ale w dalszym ciągu Zdiagnozowany Kangooholik Podróżny

Postprzez adieeknz środa, 17 lutego 2010, 13:29

Lucass napisał(a):Im bliżej zlotu tym chętnych mniej

Mi to szkoda przyjezdzać seria :p ale może na grila bym wpadł ?
Renault Green Kangoo 2001 1.4 (75KM) Petrol + LPG Power ??????
adieeknz
Kangoogaduła
Kangoogaduła

Postprzez czART środa, 17 lutego 2010, 13:46

Ok, a te 17 załóg to ile osób? Koło czterdziestu? Mamy zaklepane 16 pokoi dwuosobowych z możliwymi dostawkami dla dzieciaków (spróbuję docisnąć żeby były bez dopłat). Biorąc pod uwagę możliwość rozbicia namiotu to się wyrobimy. Ewentualnie jest w pobliżu kilka innych ośrodków ale powstaje wtedy problem ceny (normalnie ok.100zł/doba) i tu w przypadku rezerwacji wcześniejszej właściciele mają lepiej - łatwiej im załatwić dla nas obniżki cenowe u swoich konkurentów. :D
Lucass piszesz, żeby zwiększać wysokość wpisowego - nie zrozumiałem powodu... Na razie celujemy w koszt ok. 100zł/dzień na osobę dorosłą. Chyba, że jak wybierzemy duuuużo atrakcji i kasy nie starczy to pogadamy o podwyżkach. :twisted:
AHA i jeszcze o deklaracjach. Miałem na myśli schemat znany z zamawiania koszulek: Zamawiasz - płacisz - dostajesz (tu rezerwujesz). I tak jak w przypadku koszulek daje to gwarancję zdecydowania. A jeśli komuś coś wypadnie to spóźnialscy mogą odkupić rezerwację. No nie wiem... głośno myślę. :D
W każdym razie w ten sposób mielibyśmy więcej możliwości na uatrakcyjnienie zlotu.

czART :twisted:
BYŁO:
Zielony(?) Kaleido - ofcorz 1.2 (75KM) :D 2004r. :D Oklejony jakoś od 10.2009r.
JEST:
...........................................................................................................................................
Jak komuś nie przywalisz to Ci wejdzie na głowę... Obrazek
czART
KangooczART
KangooczART

Postprzez Lucass środa, 17 lutego 2010, 14:37

!7 załóg to ok. 40 osób z ogonkiem ;)
Przedpłata gwarancji zdecydowania nie daje żadnej, a pojawia się to, o czym pisałem. Spora część chętnych będzie siedziała cicho, bo nie będzie chciała wnosić opłaty nie mając pewności czy uda im się przyjechać (wolne, praca, urlop, choroby dzieci i własne itp...). A tuż przed zlotem nagle okaże się, że mamy dodatkowo 8 załóg do wcześniejszych 9-ciu zdeklarowanych...
Uwierz mi. Dotychczasowy model się sprawdzał. Wpłaty ok 2-3 tygodnie przed zlotem dawały jeszcze spory margines czasu na korekty programu w odniesieniu do finansów jakimi dysponowaliśmy.
Myślałem o podniesieniu wpisowego ale nie ot tak sobie, tylko właśnie w celu zarezerwowaniu większej liczby atrakcji. Ale to i tak się wyjaśni po określeniu cen. Nie bądź zdziwiony jak te ceny będą kosmiczne :lol:
Generalnie chodzi mi o sumaryczny koszt zlotu/jednego uczestnika. Jeżeli będzie mógł zapłacić mniej za nocleg, to chętniej zapłaci więcej za "atrakcje"
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Lucass

Postprzez Marek_Bielsko środa, 17 lutego 2010, 16:27

Trochę pomarudzę. :mrgreen:

Jak zlot ma trwać 4 dni to czy 100zł/dzień za osobe to troszkę nie za dużo? Zawsze chyba było 100zł/osobe za cały zlot. Jedziemy żeby sie spotkać, pogadać, pooglądać samochody i oczywiście się bawić, ale loty samolotem, balonem, promem kosmicznym itp. to chyba zbędne atrakcje. Lepsze byłyby chyba atrakcje bardziej kangurowe, bo każdy ma kangura i taniej wyjdzie.

Poczekajmy jednak na listę atrakcji zaproponowanych przez czARTa
Marek_Bielsko
Antykangoorowicz
Antykangoorowicz

Postprzez Lucass środa, 17 lutego 2010, 16:43

No właśnie sęk w tym, że wpisowe to zawsze była opłata jednorazowa. I taką powinna pozostać. Dlatego myślę, że można by ją podnieść. Oczywiście wszystko zależy od tego na co klubowicze będą mieli ochotę. Tzn na jakie atrakcje dodatkowe.
Koszty noclegów zawsze były liczone oddzielnie i każdy ponosił je we własnym zakresie, więc nie miały związku z wpisowym.
Pozdrawiam, Lucass
Obrazek
Lucass

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Zloty Ogólnopolskie