Witam,
Dzieki za foto, ale dalej nic...
Albo ja jakiś słabo kojarzący jestem, albo nie wiem...
Kowi, jakbyś mógł to napisz proszę czy ten czujnik jest umieszczony z przodu silnika, czy też z tyłu - bliżej przegrody przed kabiną, i jakiego koloru kable doń dochodzą. Czy sterczy on prawie że pionowo, lekko odchylony do tyłu (w kierunku kabiny)?
Ale z tego co widzę to nie ten, bo tamten z którym ja się grzebię to ma nieco inną wtyczkę, a dostęp doń jest katastrofalny.
Ze zdjęcia wnioskuję że jest to gdzieś tuż obok wentylatora chłodnicy. czy mi się wydaje czy tam idzie jeden kabel jednożylowy???
U mnie cholera wszystko tam jest zawalone instalacją gazową, może dlatego nie mogę znaleźć bydlaka.
A rozebrałem już chyba z pół samochodu (łącznie z deską, kilkoma innymi czujnikami, skrzynka bezpieczników przy aku i wszystkie złącza jakie tam są, rozgrzebałem również skrzynkę bezpieczników wewnątrz kabiny , przy okazji wywalając jakiś stary alarm

(leżało sobie pudełeczko + kilometr kabli - komuś sie nie chciało demontować), wtyczkę ECU znajdując urwany kabel 58, demontując koło i rozgrzebując kolejne wtyczki i sam nie pamiętam co jeszcze...
Po stronie pozytywów mam po raz pierwszy od roku działające spryskiwacze

, wyczyściłem styki bezpieczników i (mam nadzieję) w końcu będzie porządnie działał włącznik świateł i parę jeszcze pomniejszych pierdół - jak krokówka itp. Ogólnie wszystko idzie do przodu, tylko wskaźnik prędkości leży..
Dzięki za odzew, ale gdybyś mógł strzelić poglądową fotę albo schemat gdzie to ustrojstwo jest..
Miłego weekendu!!